Danmark har haft den varmeste og mest solrige maj nogensinde. Faktisk har vi allerede nu haft mere sommervejr end de sidste 2 år, og det ser ikke ud til at stoppe foreløbig. Så jeg har sat gang i produktionen af hjemmelavet is.
Første eksperiment i år er en kaffeis, som blev glimrende, så her er opskriften, inden jeg glemmer den.
Update: Jeg har nu lavet isen et par gange og har også lavet den med espresso, hvilket også smagte fantastisk, så jeg har opdateret opskriften, hvis man skulle få lyst til at prøve det.
Isen kan på grund af alkoholen spises direkte fra fryseren. Den har en kraftig smag, så den er lidt heftig at spise alene. Jeg har nydt den med fx hindbærsorbet og som på billedet granatæblekerner.
4 æggeblommer
100 g sukker
4 dl piskefløde
1 dl stærk kaffe eller espresso - med 3 spsk rørsukker og evt. lidt vanillepulver som opløses i kaffen.
4 spsk kahlua
100 g sukker
4 dl piskefløde
1 dl stærk kaffe eller espresso - med 3 spsk rørsukker og evt. lidt vanillepulver som opløses i kaffen.
4 spsk kahlua
Lav 1 dl stærk kaffe (på kaffemaskine brug vand til 1 kop og 2 kaffeskeer kaffe) eller espresso (jeg bruger en 2 kops mokkakande - det giver knap 1 dl, men det er nok). Rørsukker og vanillepulver røres i den varme kaffe, så sukkeret opløses. Har man ikke vanillepulver, kan den ene spsk rørsukker erstattes med vanillesukker. Køles ned.
Æggeblommer og sukker piskes over vandbad til sukkeret er opløst.
Fløden piskes til flødeskum. Æggeblandingen vendes i flødeskummet. Tilsæt kahlua og kaffekoncentrat og vend det i.
Frys og rør gerne et par gange i den under indfrysningen med ca 45 minutters mellemrum.
Æggeblommer og sukker piskes over vandbad til sukkeret er opløst.
Fløden piskes til flødeskum. Æggeblandingen vendes i flødeskummet. Tilsæt kahlua og kaffekoncentrat og vend det i.
Frys og rør gerne et par gange i den under indfrysningen med ca 45 minutters mellemrum.
Kommentarer