Familien var på besøg i dag til fødselsdagskaffe, og ovenpå julen er der ikke den store trang til noget sødt. Jeg havde derfor fået den idé at lave svenske kardemommesnurrer, som jeg elsker og bare må have hver gang jeg er i Sverige.
Udgangspunktet var den her opskrift, men jeg lavede lidt om. For det første bruger den ikke kardemomme i remonce, og det holder jo ikke. Så jeg lavede min med 1 spsk kanel, 1 spsk nystødt kardemomme, 1 spsk stødt kardemomme -for med de mængder kardemomme, så blev ærlig talt lidt træt af at flække skaller og støde kornene. Tror måske heller ikke at smørret skulle være smeltet helt i mælken -det gjorde i hvert fald dejen meget klistret, og jeg endte med at måtte bruge 2 dl mel mere end i opskriften. Desuden penslede jeg dem med æg og dryssede med en blanding af 2 spsk sukker og 2 tsk nystødt kardemomme. Bagetiden var ca 15 min. ved 225 grader.
Min søster hjalp med udrulning og snurre processen, og der måtte vi så blankt erkende, at vi ikke er svenskere og ikke havde styr på teknikken. Næste gang skal vi måske gennemskue, hvordan de gør i de der YouTube videoer, hvor de vikler dem rundt om fingrene. Det lykkedes os dog at få lavet nogle hæderlige snurrer, og hele hytten dufter af kardemomme. Smagen er glimrende, og god til alle, men hvis man godt kan lide rigtig stærk smag af kardemomme, så kan der godt skrues lidt mere op for den. Nu står der så en bunke kardemummabullar på køkkenbordet -jeg har på fornemmelsen, at de ikke holder så længe.
Kommentarer