Min jagt på en god opskrift på blåbærmuffins er slut. Det bliver næppe bedre end den nedenfor, som er oversat fra http://allrecipes.com/Recipe/to-die-for-blueberry-muffins/detail.aspx til danske mål. Til strøelse bruger jeg ikke den, der står øverst i opskriften, men en opskrift fra en comment af Chef Joy, hvor nogle af mine tips til gode muffins også kommer fra. Jeg har bagt dem med frosne blåbær direkte fra fryseren og friske hindbær fra fars og mors have -begge dele glimrende. Frosne bær kræver bare en lidt længere bagetid. Næste gang tror jeg, at jeg skal prøve med brombær. Man kan også eksperimentere med at skifte nogle af bærrene ud med chokolade eller nødder. God fornøjelse :-)!
Bærmuffins
190 g mel
150 g sukker
0,8 dl vegetabilsk olie
0,8 dl mælk
1 æg
½ tsk salt
2 tsk bagepulver
145 g bær (blåbær, hindbær el.lign. Bruges frosne bær direkte fra fryseren læg 10 min til bagetiden.)
Bland mel, sukker, salt og bagepulver i en skål. I et målebæger blandes olie, mælk, æg. Mix det i de tørre ingredienser i skålen kun til det lige hænger sammen -dejen må gerne klumpe -det giver en bedre krumme i den færdige kage. En gaffel er bedre til formålet end et piskeris. Fold bærrene i.
Portionen giver 12 alm. muffins eller 6 store muffins.
Strøelse
½ dl brun farin
½ dl mel
1 spsk blødt smør
1 tsk kanel
Blandes med en gaffel og strøs på kagerne, inden de kommer i ovnen.
Bages ved 200 C i ca 15 min for alm. størrelse og ca 20 min for store.
Bærmuffins
190 g mel
150 g sukker
0,8 dl vegetabilsk olie
0,8 dl mælk
1 æg
½ tsk salt
2 tsk bagepulver
145 g bær (blåbær, hindbær el.lign. Bruges frosne bær direkte fra fryseren læg 10 min til bagetiden.)
Bland mel, sukker, salt og bagepulver i en skål. I et målebæger blandes olie, mælk, æg. Mix det i de tørre ingredienser i skålen kun til det lige hænger sammen -dejen må gerne klumpe -det giver en bedre krumme i den færdige kage. En gaffel er bedre til formålet end et piskeris. Fold bærrene i.
Portionen giver 12 alm. muffins eller 6 store muffins.
Strøelse
½ dl brun farin
½ dl mel
1 spsk blødt smør
1 tsk kanel
Blandes med en gaffel og strøs på kagerne, inden de kommer i ovnen.
Bages ved 200 C i ca 15 min for alm. størrelse og ca 20 min for store.
Kommentarer