
Nå, men i dag var der rent faktisk en idé, som jeg med det samme var nødt til at afprøve. Nemlig den, hvor man ikke smider skrællen og kernehuset ud, når man haar skrællet æbler til et eller andet, men koger en æblesirup på dem. Jeg havde tilfældigvis en masse æbler, som var blevet lidt bløde i det, så kunne jeg jo passende afprøve æblesiruppen og så lave en omgang æbleflæsk (som i mit univers er en blanding af æbler, løg og bacon krydret med timian, lidt chili og salt -uhm)!
Jeg ændrede en smule på fremgamgsmåden, dvs. jeg lod det koge ind i længere tid end angivet og så brugte jeg selvfølgelig lys rørsukker i stedet for almindelig sukker. Men det viste sig at være supernemt at lave, og resultatet er mums, så her kommer opskriften.
Put skræller og kernehus i en gryde og hæld vand i så det dækker. Kog i 25 min. Si væsken og kog den ind til ca halvdelen. Smag til med lys rørsukker og lad det koge til sukkeret er smeltet. Køl det af og hæld det på glas. Kan efter sigende holde sig i måneder i køleskabet, og det smager rigtig godt på yoghurt.
Kommentarer